lunes, julio 16, 2018
La trivial > Política > Missatge de la dissidència universitària

Missatge de la dissidència universitària

Missatge de la dissidència universitària

Per Daniel Patiño Portillo

Fa mesos que l’entitat unionista Societat Civil Catalana descriu una persecució ideològica sense precedents a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la complicitat de professors i òrgans de govern. L’organització afirma que la UAB s’ha convertit en un erm intolerant on les idees dels joves no-independentistes no són respectades i en conseqüència els mitjans espanyols se’n fan ressò.

Les presumptes denúncies formen part de l’estratègia d’aquesta organització, que lluny de fer-los publicitat, el meu objectiu recau en denunciar la manca d’ètica periodística de la que estan fent gala els mitjans de comunicació generalistes durant el procés d’independència de Catalunya. A través de la generalització de problemes aïllats, es fomenta l’alarma social, la por i el rebuig a través d’unes mentides que intenten situar a la comunitat universitària al centre del debat sobre un problema que no existeix. Aquestes informacions ens perjudiquen a tots, ja que mentre es difama una opinió política concreta i es relaciona amb un suposat mal ambient al campus, s’està portant a terme un nou atac directe al nostre dret a una informació veraç, objectiva i contrastada.

La intensa presència a la UAB dels media aquests últims dies ha sigut la prova en viu de com els mitjans de comunicació resulten una potent arma política, mostrant als espectadors imatges mentals que no corresponen amb la realitat, alimentant el discurs de l’odi cap a una opció política determinada que es presenta com agressora sense escrúpols i territorial en un espai que hauria de ser ‘neutral’.

Els auto-anomenats ‘dissidents de la UAB’ volen servir d’eina política en el joc brut dels interessos oligàrquics i estatals contra el front universitari, servint a la trinxera de la UAB creant missatges falsos d’un odi i divisió estudiantil inexistents. Aquesta entitat té el clar mandat de posar cara a un problema venut com un virus generalitzat contagiat també a la població de l’autònoma, on només en sobreviuen uns quants que son assenyalats per la multitud abduïda. Atresmedia i Mediaset s’encarreguen d’ultimar els detalls per a que el seu irresponsable missatge arribi als tots els televisors durant els períodes de màxima audiència.

Així que des de la dissidència política que el moviment estudiantil sempre ha representat, puc afirmar amb rotunditat que un cop més els grans mitjans tornen a victimitzar a l’opressor i assenyalar a l’oprimit, difamant injustament aquest cop a tota una comunitat educativa. Si no és així, quina estranya dissidència aquella que no és silenciada.  

A les aules de la Universitat Autònoma se seguirà difonent el missatge de respecte i debat al tots els col·lectius i opinions legítimes que porto vivint des del dia que vaig trepitjar per primer cop la facultat de Ciències Polítiques i Gestió Pública fa gairebé quatre anys.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *