Foto: @UABantifa

Benvolgut diari,

aquest passat dilluns, 12 de desembre de 2016, va tenir lloc un fet força polèmic a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per fer-ne un breu resum(i no un de la duració dels discursos de Fidel Castro):

De bon matí arriben integrants de la plataforma Societat Civil Catalana, plataforma unionista afí al PP, Ciutadans, UpyD i Vox, i munten una paradeta per difondre el seu missatge. Cap a les dotze i pico, arriben un grup de joves caminant, amb pancartes, una mica estil 300, clamant que preferien que els feixistes estiguessin fora de la Universitat. Es comencen a produir intercanvis dialèctics sorneguers que obtenen alguna resposta amb el pèl massa eriçat. Els estudiants es comencen a congregar al voltant de l’esdeveniment. Exclamacions esporàdiques i cants mentre els alumnes perifèrics posen cara d’estar veient el Cirque du Soleil. Altres estan atents per acompanyar la processó i exclamar “Fora feixistes de la Universitat!” sense perdre el to. Cap a la una, com a reacció a l’apropament dels joves a la paradeta, apareixen els Mossos d’esquadra. A les dues ja estava tot desmuntat, també la paradeta dels missioners de SCC.

Estimat diari, Twitter també va dir-hi la seva. Alguns defensaven la llibertat d’expressió, altres mostraven indignació per la presència de la Brigada mòbil dels Mossos a la Uni. Altres twits feien referència a que aquell mateix dia havien detingut a dos activistes per cremar fotografies del Rei. Indignació, indignació arreu.

Bé, diari meu, permet-me que t’expliqui el que en penso de tot plegat

El gambet de dama, en els escacs, és una de les obertures més estudiades. De fet, després d’aquests moviments existeix un gran ventall d’obertures i variants, que històricament s’engloben sota la denominació comú de gambet de dama. Com en tots els gambets, aquesta obertura es caracteritza per l’oferiment d’un peó a l’adversari, amb la finalitat d’assolir avantatge. Però el gambet de dama es un fals gambet, ja que les blanques poden recuperar el peó quan vulguin, i si les negres insisteixen en conservar el peó de més tendeixen a caure en posicions perdudes i, en tot cas, inferiors.

Doncs crec que això és el que es va produir a la Plaça Cívica de la UAB. Provocació a consciència, rumiada i intel·ligent per part de SCC. Reacció de tigre feréstec per part de l’alumnat. Tot segons el previst per la plataforma afí a Ciutadans i al PP. Saben a quin sector de la població parlen.

La magnitud de la tragèdia, diari meu, és que els espartans ferotges van, indirectament, donar arguments per a que l’inefable Albert Rivera pugui dir que a Catalunya s’ataca el castellà i la llibertat d’expressió. Els de la SCC van marxar amb el que volien, la resta només ho havien de fer els diaris.

 

Per saber més:

http://www.elcritic.cat/investigacio/els-vincles-ocults-de-lextrema-dreta-amb-societat-civil-catalana-2365

http://www.lavanguardia.com/politica/20161212/412573207540/tension-en-la-uab-entre-jovenes-de-scc-y-un-grupo-de-estudiantes-antifascista.html

http://politica.e-noticies.es/los-mossos-tienen-que-proteger-a-scc-en-la-uab-106914.html