viernes, enero 19, 2018
La trivial > Opinión y Ensayo > Reflexions sobre el moviment estudiantil (I): #Vaga2M

Reflexions sobre el moviment estudiantil (I): #Vaga2M

A França un any de carrera costa 184€, aquí 1600€. A la Universitat Autònoma de Barcelona hi ha convocada una vaga per avui i demà, 1 i 2 de març. El dijous tindrà lloc a Barcelona una manifestació on es reivindica la baixada del preu dels estudis. Des d’aquí donem suport a tothom que defensi els drets dels joves i lluiti i es comprometi per una societat més justa. A tothom que en aquesta nit fosca, manté encès el braser d’un món millor.

 

D’alguna manera, tot i així, aquests actes de reivindicació semblen sentir-se llunyans a una gran part del estudiants d’aquest país. Marx i Engels, al manifest varen dir que “el comunisme era el moviment real dels treballadors”, un moviment que actuï en la societat del seu temps. Un temps, el nostre, fet de mil·lenials, on la cultura es transmet per Youtube; on el món et veu a través d’Instagram; on hi ha un imperatiu de gaudir que fa de tot allò que no sigui divertir-se sembla una activitat inútil; on el que més veiem en un dia son memes; en un món així, des de la profunda solidaritat amb tota lluita, amb tota voluntat fervorosa de una millora de les condicions de vida de tothom, cal repensar l’estratègia i posar-hi imaginació, cal trobar una nova manera d’articular als estudiants entorn a un projecte que visqui en el present. Els nostres pares i mares que ens paguen els estudis ens ho agrairan.

 

Gabriel Ferrater: “Mira, s’obren

trenta-set horitzons rectes i prims,

però el cor els oblida”

Roc Solà
Història a la Autònoma de Barcelona. L'Enric Parellada em va obligar a crear un blog i des de llavors porto La Trivial al cor.
https://rocsola23.tumblr.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *